Articole 

Home » Informatii publice » Certificarea ISO: ştampila calităţii


Certificarea ISO: ştampila calităţii

Nu este deloc surprinzător faptul că foarte multe companii optează pentru certificarea ISO datorită importanÅ£ei sale internaÅ£ionale ÅŸi îmbunătăţirilor considerabile pe care le aduce proceselor ÅŸi practicilor organizaÅ£iei. De asemenea, fiindcă mai nou competiÅ£ia este cheia jocului, ISO le oferă companiilor certificate cel mai de valoare atu de pe piaÅ£a internaÅ£ională: încrederea în serviciile ÅŸi produsele oferite de acestea.

Åži, deÅŸi certificarea în sine nu aduce profit, avantajele acesteia reprezintă o atracÅ£ie pentru clienÅ£ii, investitorii ÅŸi partenerii companiei certificate. În articolul care urmează puteÅ£i citi mai multe despre paÅŸii certificării, despre modalităţile de implementare ÅŸi beneficiile obÅ£inerii certificatului ISO.

Nu rataţi auditul!


OrganizaÅ£ia trebuie să efectueze audituri interne de calitate, la intervale de comu agreate pentru a verifica conformitatea cu procedurile de calitate. Acesta este principiul "AsiguraÅ£i-vă că sunt încă îl faceti ÅŸi nu v-ati relaxat" prevazut de cerinÅ£a ISO. OrganizaÅ£ia trebuie să iniÅ£ieze acÅ£iuni corective cu privire la orice abatere sau nonconformitate găsita ÅŸi sa desfăşoare periodic sedinte de analiză pentru a revizui performanÅ£a sistemului de calitate ÅŸi revizuirea de audit intern al calităţii, acÅ£iunile corective ÅŸi procesul de acÅ£iuni preventive. Aceste întâlniri pot fi folosite ca forţă motrice pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii.

Acum este timpul pentru a aduce în "grefierului Organismul de Certificare" să efectueze auditul de certificare. Auditul de certificare, care este o procedură de audit foarte detaliat, merge în adâncime de la dreapta de audit echipa de management a echipei de linie. Toate clauzele sunt bine verificate pentru a stabili dacă angajaÅ£ii au înÅ£eles conceptele de bine.

În următoarea fază de audit, de supraveghere ar fi efectuate în fiecare an de la certificare este finalizată. Acest lucru este făcut pentru a verifica dacă societatea este în conformitate cu procedurile ÅŸi sistemele de documentate ÅŸi nu există nici un fel de îmbunătăţire în întregul proces. Faza finală este de audit re-certificare, care se face după trei ani de audit de certificare, precum ÅŸi de audit ar fi la fel ca în cazul auditului de certificare.

În funcÅ£ie de mărimea organizaÅ£iei, o certificare ISO poate fi obÅ£inuta de la  trei la 18 luni după ce procesul a început.

Un certificat ISO este emis pentru o perioadă de trei ani, după care aceasta trebuie să fie reînnoită. Organismului de certificare efectuează controale periodice la fiecare ÅŸase luni, nouă sau 12 în această perioadă, în funcÅ£ie de mărimea ÅŸi operaÅ£iunile organizaÅ£iei pentru a vă asigura că acestea sunt aderarea la standardele de certificare ISO.


Mai multe detalii, in articolul original
“ISO CERTIFICATION: A Stamp Of Quality”


   Formular de contact online
Persoana de contact *
Numar de telefon *
Email *
Mesaj *

  Informatii publice

  Stiri [19] View
» Standardul ISO te asigura că PIN-urile sunt sigure
» Noul manual si CD cu privire la ISO 14001 „fac viata mai usoara” IMM-urilor
» Noua ediţie a ISO / CEI 17021 îşi propune să ridice nivelul de certificare a sistemului de management
  Bine de stiut [14] View
» Eşti pregătit pentru certificarea ISO?
» Certificarea ISO: ştampila calităţii
» VIDEO:: ISO video for the general public
  Linkuri utile
» Forum de acreditare::IAF
» Organizatia Internationala de Standardizare
» BLOG
  Subscrie la newsletter-ul nostruall rights reserved © INTERCONFORMITY
Despre noi | Servicii | Procesul de certificare | Legislatie | Standarde | Contact | Avantaje