Stiri 

Home » Informatii publice » Noul manual si CD cu privire la ISO 14001 „fac viata mai usoara” IMM-urilor


Informatii publice » Stiri
Noul manual si CD cu privire la ISO 14001 „fac viata mai usoara” IMM-urilor

Întreprinderile mici şi mijlocii vor avea la indemana un nou instrument pentru obţinerea de beneficii directe provenite din implementarea unui sistem de management de mediu bazat pe standardul internaţional, ISO 14001.

Instrumentul vine sub forma unui ghid combinat şi CD - „ISO 14001 Sisteme de Management de Mediu - lista de control uşor de folosit pentru afacerile mici - Eşti pregatit?” Acesta este publicat în engleză, franceză şi spaniolă , de către ISO - dezvoltatorul sistemului de management 14001 şi a mai mult de
alte 18.500 de standarde, şi de catre International Trade Centre (ITC).

Publicarea ISO 14001 în 1996 şi apoi revizuit în 2004 s-a dovedit a fi de foarte bun augur, fiind momentan pus în aplicare în mai mult de 159 de ţări şi furnizand totodata organizaţiilor un instrument de management puternic pentru îmbunătăţirea performanţelor lor de mediu. Mai mult de 223.149 de organizaţii au fost certificate la nivel mondial pe ISO 14001, la sfârşitul anului 2009, ceea ce reprezintă o creştere de 18% faţă de 2008. Multe companii si-au îmbunătăţit activitatile şi au redus impactul activităţilor, proceselor, precum si a produselor lor asupra mediului printr-o abordare sistematică bazată pe îmbunătăţire continuă.

Secretarul General al ISO, Rob Steele, şi Directorul Executiv ITC, Patricia R. Francis, scrie în prefaţa manualului: "Experienţa arată că întreprinderile mici şi mijlocii pot pune în aplicare, de asemenea, un mod eficient de sistem de management al mediului (EMS) astfel incat să realizeze o varietate de beneficii. Mai mult decat atat, punerea în aplicare a EMS poate prezenta unele provocări. Manualul are ca scop să ajute organizaţiile să înţeleagă cerinţele sistemului de management de mediu şi să identifice principalele domenii de îmbunătăţire. Acesta va aduce, prin urmare, un plus de valoare, chiar dacă scopul final nu este de certificarea de terţă parte a organizaţiei.

"Sperăm că acest manual nou va fi de folos practic pentru întreprinderile mici, indiferent de activitatea lor şi oriunde ar fi, dar mai ales în ţările în curs de dezvoltare şi economiile în tranziţie."

Manualul şi CD-ul sunt sub forma unei liste de control care ghidează utilizatorul să solicite şi să răspundă la o serie de întrebări cu privire la activităţile de mediu ale organizaţiei lor. Managerul unei organizatii va putea astfel treptat, sa determine performanţele actuale de mediu ale oragnizatiei sale, şi îl va ajuta totodata la identificarea domeniilor de îmbunătăţire.

Sursa: ISO.org   Formular de contact online
Persoana de contact *
Numar de telefon *
Email *
Mesaj *

  Informatii publice

  Stiri [19] View
» Standardul ISO te asigura că PIN-urile sunt sigure
» Noul manual si CD cu privire la ISO 14001 „fac viata mai usoara” IMM-urilor
» Noua ediţie a ISO / CEI 17021 îşi propune să ridice nivelul de certificare a sistemului de management
  Bine de stiut [14] View
» Eşti pregătit pentru certificarea ISO?
» Certificarea ISO: ştampila calităţii
» VIDEO:: ISO video for the general public
  Linkuri utile
» Forum de acreditare::IAF
» Organizatia Internationala de Standardizare
» BLOG
  Subscrie la newsletter-ul nostruall rights reserved © INTERCONFORMITY
Despre noi | Servicii | Procesul de certificare | Legislatie | Standarde | Contact | Avantaje