Stiri 

Home » Informatii publice » Noua ediţie a ISO / CEI 17021 îşi propune să ridice nivelul de certificare a sistemului de management


Informatii publice » Stiri
Noua ediţie a ISO / CEI 17021 îşi propune să ridice nivelul de certificare a sistemului de management

Ediţia a doua din standardul internaţional ISO / CEI 17021 stabileşte cerinţe noi pentru auditul sistemelor de gestionare şi de competenţă a auditorilor în scopul de a creşte valoarea certificarii sistemului de management a organizaţiilor din sectorul public şi privat din întreaga lume.

Organismelor de certificare care efectuează Certificarea sistemului de management (independent de ISO), li se va acorda o perioadă de doi ani pentru a opera modificarile în conformitate cu noua ediţie.

Standardul ISO / IEC 17021:2011, Evaluarea conformitatii – Cerinte pentru organismele care efectueaza auditul si certificarea sistemelor de management
este destinat sa sporeasca increderea in certificate ISO eliberate care atesta conformitatea cu standardele de sistem de management.

Noua ediţie păstrează vechile principii şi cerinţe, (ex impartialitate, competenta, responsabilitate, deschidere, confidentialitate si gestionarea reclamatiilor.) dar prevede si noi cerinţe care se refera la competenta auditorilor care efectueaza certificarea ISO si la modalitatea in care activitatea lor este gestionata si desfasurata.

Organismele de certificare ISO care folosesc noua editie vor asigura echipe competente pentru activitatea de audit, cu resurse adecvate, raportand in mod satisfacator rezultatele auditului.

Respectarea cerinţelor standardului este destinat să asigure că organismele decertificare operează competent, consecvent şi imparţial, facilitând astfel recunoaştereaacestor organisme şi acceptarea lor de certificari de nivel naţional şi internaţional. ISO /CEI 17021, prin urmare, va servi drept bază pentru facilitarea recunoaşterii certificarea sistemului de management în interesul comerţului internaţional.

SURSA: ISO.org


   Formular de contact online
Persoana de contact *
Numar de telefon *
Email *
Mesaj *

  Informatii publice

  Stiri [19] View
» Standardul ISO te asigura că PIN-urile sunt sigure
» Noul manual si CD cu privire la ISO 14001 „fac viata mai usoara” IMM-urilor
» Noua ediţie a ISO / CEI 17021 îşi propune să ridice nivelul de certificare a sistemului de management
  Bine de stiut [14] View
» Eşti pregătit pentru certificarea ISO?
» Certificarea ISO: ştampila calităţii
» VIDEO:: ISO video for the general public
  Linkuri utile
» Forum de acreditare::IAF
» Organizatia Internationala de Standardizare
» BLOG
  Subscrie la newsletter-ul nostruall rights reserved © INTERCONFORMITY
Despre noi | Servicii | Procesul de certificare | Legislatie | Standarde | Contact | Avantaje